Staňte se našimi fanoušky na:

snídaňový rohlík

Autor receptu: EvaV (76 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Všechny tekuté suroviny smícháme v misce a přidáváme postupně sypké suroviny. Zpracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě kynout 1 hodinu (česnek na hrubo nakrájet a nakonec přidat i všechna semínka). Těsto rozdělit na polovinu a každou část lehce posypeme moukou. Pomocí válečku rozválíme kruh a rozřízneme ho na 3-4 trojúhelníky. Srolujeme od širší části k užší a ukládáme na plech, který jsme si vystlali papírem. Necháme 15 minut odstát na teplém místě. Připravené rohlíky potřeme rozšlehaným vajíčkem, do kterého jsme přidali trochu mléka a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 230 stupňů cca 10 minut. Následně teplotu snížíme na 200 stupňů a pečeme do zlata.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

EvaV |11. března 2015
včera jsem jej udělala z celozrnné špaldové mouky a je výborný, vyzkouším také se smažemou cibulkou. Odpovědět
Jindriska8 |5. března 2015
Dobrota! Odpovědět
ZD|10. března 2015
Ukládám, určitě vyzkouším, už jen při čtení se mi sbíhají sliny Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!