Staňte se našimi fanoušky na:

Sobíci

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mandle spařit horkou vodou, zbavit slupky umlít najemno. Mouku s kypřícím práškem a cukrem prosít do mísy. Přidat mandle, zázvor, citronovou kůru, vejce a olej. Všechny přísady dobře promíchat a vypracovat hladké těsto. Těsto rozválet na plát silný asi 5 mm a formičkou vykrájet soby. Rozložit na plech a péct asi 15 minut na 200°C. Po krátkém zchladnutí sejmout z plechu a nechat vychladnout, nejlépe na mřížce. Z prosátého cukru, citronové šťávy a 1 lžíce horké vody vymíchat hladkou lesklou polevu, potřít povtch sobů a nechat zaschnout. Čokoládovou polevu rozpustit na horké vodní lázni a sobům namalovat štětečkem oči, tlamičku, parůžky a kopýtka. Necháme úplně ztuhnout. Poznámka: Ze sobů je možné udělat i docela hezkou dekoraci na stůl. Vždy 2 soby přilepit kouskem marcipánu k sobě tak, aby vytvořili spřežení. Stužkou nebo provázkem (hodí se červená) je "zapřáhnout" do sáněk vyrobených z lepenky. Do sáněk můžeme dát drobný dárek, v tom případě uděláme pro každého stolovníka jedny sáňky a nebo dáme spřežení (z více sobů) doprostřed stolu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |25. listopadu 2014
like Odpovědět
Dědeček Hříbeček |19. dubna 2014
perfekt Odpovědět
Peťa:-) |17. prosince 2013
moc inspirativní Odpovědět
Peggy89 |9. prosince 2013
vypadají moc hezky Odpovědět
Georgina |9. prosince 2013
hezké Odpovědět
Bábrle Inka |8. prosince 2013
Ty jsou krásní :-))))), a ten tip na ozdobu vánočního stolu je dobrý. Odpovědět
Alma |8. prosince 2013
Vykrajovátka ve tvaru sobů lze sehnat přes internet. Nejsou to sice "běžící" jako mám já (už je mám dobře 5 let), ale skákající (viděla jsem je, koupila si je sousedka). Jestli je má v nabídce Tescoma - nevím. Odpovědět
můra|25. září 2014
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!