Základ: 125g ztuženého tuku, 125g moučkového cukru, 50g kakaa Náplň: 50g mletých vlašských ořechů, 50g mletých lískových ořechů, 75g moučkového cukru, 1 lžíce rumu Zdobení: 2 lžíce bílé čokoládové plevy, barevné cukrářské perličky nebo lentilky Ve vodní lázni rozpustíme tuk a postupně do něj vmícháme moučkový cukr a kakao. Mícháme tak dlouho, až vznikne hladká hmota. Nevaříme!! Do malých papírových košíčků nalijeme přibližně třetinu kakaové hmoty. Necháme mírně ztuhnout. Na náplň promícháme ořechy s moučkovým cukrem a rumem. Ze směsi vytvoříme malé kuličky, které vložíme do tuhnoucí hmoty v košíčcích. Až k okrajům formiček nalijme zbylou kakaovou směs a dámedo chladničky ztuhnout. Bílou čokoládovou polevu rozehřejeme. Šohajky ozdobíme podle fantazie polevou a barevnými perličkami.