Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Cukr rozpustíme ve vodě, uvedeme do varu a 1-2 minuty povaříme. Oboje vločky rozmixujme najemno, přidáme je do cukrové vody a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho, až se hmota začne odlepovat ode dna. Přendáme ji do mísy a necháme vychladnout. Přisypeme kakao, kokosovou moučku, zavařeninu rozmíchanou s rumem a vanilkové aroma. Všechno důkladně propracujeme prsty na pevnou hmotu, kterou necháme v lednici ztuhnout. Připravenou hmotu rozválíme mezi dvěma mikrotenovými fóliemi na sílu asi 1 cm, nakrájíme trojúhelníky a necháme je v ledničce ztuhnout. Jednu polovinu trojhránků máčíme v rozehřáté čokoládě a sypeme kokosovými chipsy. Hotové trojhránky necháme ztuhnout na mřížce.