Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Plátky candáta, omyjeme, osušíme, případně stáhneme kůži a nakrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou. Lístky petrželky nakrájíme na nudličky, česnek na lupínky, cibuli na tenká kolečka. Špagety uvaříme v osolené vodě na skus. Rozehřejeme 2 lžíce másla a asi 3 minuty na něm ze všech stran candáta opečeme, pak ho vyndáme a do pánve přidáme zbývající máslo a dáme na něj zesklovatět cibuli s česnekem, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a víno, gorgonzolu rozmačkáme vidličkou, přidáme do omáčky a necháme ji rozpustit. Vložíme candáta a prohřejeme. Špagety slijeme a zamícháme do nich rybu s omáčkou. Posypeme petrželkou a ozdobíme bylinkami, např. koprem.