1) Mleté maso smícháme se sýrem, rozšlehaným vejcem, utřeným jedním stroužkem česneku, petrželkou, solí a pepřem. Pořádně promícháme a necháme v ledničce 20 minut odležet. 2) Zbylé dva stroužky česneku utřeme a restujeme na olivovém oleji. Dříve než česnek zhnědne a zhořkne přidáme cibuli a společně restujeme asi 4 minuty. Poté přidáme rajčatový protlak, rajčata, vývar, bazalku a víno. Společně vaříme 35 min. 3) Ze směsi mletého masa tvoříme kuličky o průměru asi 2 cm (nebo dle chuti). Tyto kuličky pak osmažíme dozlatova. 4) Uvaříme špagety dle návodu. 5) Z rajčatové směsi vyjmeme snítky bazalky, podle chuti přisolíme a opepříme. 6) Špagety podáváme přelité rajčatovou směsí a masovými kuličkami. Kdo má rád ostřejší, může přidat trochu tabasca.