Zapněte plotnu a nechte vařit vodu na těstoviny (osolte jí). Na pánev nalijte olivový olej (větší množství) a dejte smažit na mírném ohni jeden stroužek česneku dokud nezezlátne. Poté česnek z pánve vyndejte. Následně vypněte oheň a nastrouhejte 3/4 lanýže na velmi drobné kousky (nechte si stranou větší kousek, který potom na konci nastrouháte na talíř). Zapněte znovu plotnu a na mírném ohni začněte v pánvi s olejem smažit nastrouhaný lanýž. Do lanýže přidejte houbový masox (1/2, max. 3/4 kostky, nepřehánět, protože jinak budou houby příliš slané a riskujete, že zkazíte celý recept) a vše za stálého míchání smažte cca 3 minuty, poté oheň vypněte. Mezitím dovařte těstoviny „al dente“. Nakonec smíchejte těstoviny v pánvi s olejem a lanýžem. Na každou porci nastrouhejte čerstvý lanýž, který jste si nechali stranou. Podávejte posypané parmezánem (velmi malé množství - příliš parmezánu přebije chuť lanýže) a s bílým vínem.