Pro 2 osoby potřebujeme: 200g spaghetti n5 Barilla (množství vystačí na 2 opravdu štědré porce nebo na 4 teplé předkrmy), 100g slaniny Pancetta, na kostičky, 100g čerstvě nastrouhaného Grana Padano, 2 žloutky a 1 celé vejce, 1 stroužek česneku, mořská sůl (do vody na těstoviny a na dochucení) a čerstvě namletý černý pepř, 1/2 hrsti zelené petrželky na ozdobu (ne kudrka - ale plocholistá) Dejte vařit dostatek vody na těstoviny, štědře ji osolte. Mezitím si nachystejte pánvičku a do ni vložte nakrájenou pancettu. Pomalu smažte spolu s celým stroužkem čeneku - ten přidejte až si slanina pustí olej. V míse, kam se vejdou uvařené těstoviny rozšlehejte žloutky, vejce, strouhanou Granu, mořskou sůl a pepř, osmaženou pancettu bez toho stroužku (ten musí pryč - svou práci už udělal), smíchejte a máte připraveno. Těstoviny se už vaří - stačí jim 8 minut, přesně al dente. Vyjměte je sběračkou na těstoviny, dejte do té velké mísy a vše lehce promíchejte (dejte pozor, jestli jsou všechny spaghetti obalené ve směsi). Vejce se na horkém povrchu pasty okamžitě sráží a sýr rozpouší. Dochuťte dle potřeby solí a pepřem. Aby omáčka byla ještě krémovější, přilejte ještě asi 0,5 dl horké vody z těstoviny. Na 1-3 minutky přikryjte, nachystejte talíře a natrhejte lístky petrželky. Ozdobte a podávejte.