Staňte se našimi fanoušky na:

Špaldovo - pšenično - žitný chléb z domácí pekárny

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do zadělávací nádoby dáme suroviny v následujícím pořadí - 200 ml mléka, 200 ml černého piva, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžici octa, 100 g špaldové mouky, 200 g žitné celozrnné mouky, 300 g pšeničné hladké mouky, do mouky si uděláme tři důlky: do prvního důlku dáme 1 a 1/2 lžičky cukru s 25 g droždí, do druhého důlku dáme 1 lžičku kmínu, 2 a 1/2 lžíce sezamových semínek a 2 lžíce slunečnicových semínek a do třetího důlku dáme 2 lžičky soli. Nádobu dáme do pekárny a zapneme na program KLASIK. Stupeň propečení kůrky STŘEDNÍ / velikost VELKÝ Semínka můžete přidat po zvonkovém signálu - já je dávám rovnou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!