Jahodové věnečky
100
18
24
Troubu si předehřejeme na 175°. Očištěnou mrkev nastrouháme, datle nakrájíme na kousky a obojí s moukou, mandlemi, vejci, změklým máslem, kardamomem, solí, pomerančovou šťávou i kůrou a kypřícím práškem zpracujeme hnětačem na hladké těsto. Plech vyložíme pečícím papírem, těsto na něj rozložíme a pečeme 55 minut. Korpus vyndáme a necháme vychladnout. Z omytých jahod odebereme 250g nakrájíme je nahrubo, přidáme k nim cukr a 1 vanilkový cukr a ušleháme je ručním šlehačem. Vmícháme tvaroh a vzniklým krémem potřeme korpus. Polovinu zbylých jahod nakrájíme na plátky a druhou polovinu na kostičky. Obojí rozdělíme na krém a posypeme druhým vanilkovým cukrem. Ozdobíme sněhovými pusinkami.