Staňte se našimi fanoušky na:

Špaldový Velikonoční beránek

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tuk, cukr, vanilkový cukr, 5 žloutků + 1 celé vejce, vč. citron.šťávy ušleháme ve šlehači nebo utřeme do hustého krému. Postupně přidáváme po částech mouku s práškem do pečiva a vlahou smetanu. Z pěti bílků ušleháme sníh a lehce vpracujeme do těsta. Rozložíme do půlky formy a druhou půlkou přiklopíme, pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 3 hodiny - pohlídáme si. Necháme mírně vychladnout, sejmeme polovinu formy (zadní) a beránka necháme ještě chladnout, pak vyklopíme úplně. Po vychladnutí beránka postavíme a zdobíme jak chceme. Poznámka: Ke konci pečení můžeme formu odklopit a beránka dopéci - postupujeme opatrně. Tento recept je určen pro tzv. velkou formu, pokud máme menší, uděláme ze zbytku těsta třeba zajíčka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pes |8. září 2013
ten se povedl Odpovědět
jobovab |7. září 2013
dobré Odpovědět
b* |4. září 2013
máme rádi Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!