Cibule nakrájíme nadrobno, osmažíme dozlatova na tuku a dáme do kastrolku. Hovězí plátky naklepeme, na 2-3 místech mírně nařízneme, po obou stranách osolíme a opepříme a lehce zaprášíme moukou, kterou přimáčkneme. Maso na španělského ptáčka vkládáme do rozpáleného tuku na pánvičce po cibuli a smažíme po obou stranách. Takto upravené plátky dáme do kastrolku na cibuli, přelijeme vypečenou šťávou rozmíchanou s vřelou vodou a s rozpuštěnými přípečky po smažení masa. Mícháme a přiléváme vřelý vývar do potřebného množství. Přidáme hořčici a na kostky nakrájené okurky. Hrnec uzavřeme a necháme vše dusit zhruba 40 minut. Měkké plátky vyjmeme a dáme do tepla. Omáčku uvedeme znovu do varu, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a za častého míchání necháme probublávat 5-7 minut. Omáčku přecedíme, přidáme na kostičky nakrájený párek a nadrobno nasekaná vejce. Dochutíme solí a hořčicí. Po chvilce vložíme zpět maso a necháme ještě prohřát.