Staňte se našimi fanoušky na:

Špenátová polévka se zastřeným vejcem

Autor receptu: hana.molcarova (169 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo rozehřejte ve velké pánvi, přidejte cibuli a česnek a pomalu je 5–6 minut smažte doměkka. Přidejte bramboru a ještě minutu smažte. Přilijte vývar a 8–10 minut ohřívejte, dokud se polévka nezačne vařit. Pak přilijte mléko a vše opět přiveďte k varu. Vmíchejte polovinu špenátu spolu s citronovou kůrou a vařte 15 minut, aby se špenát úplně rozpadl. Nechte vychladnout a pak polévku rozmixujte se zbylým špenátem dohladka. Osolte a dokořeňte. Když bude polévka moc hustá, přidejte ještě trochu vývaru. V miskách můžete dochutit lžící smetany nebo v polévce můžete "utopit" pošírovaná vejce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

šupina73|8. května 2013
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!