listový špenát omyjte a bez vody poduste pod pokličkou cca 8 minut doměkka. Vymačkejte z něj pak maximum tekutiny a v robotu zpracujte na kaši. Pyré smíchejte s ricottou, polovinou pecorina, vejci, muškátem a podle chuti okořeňte, promíchejte. Na hodně pomoučeném válu rozdělte hmotu na stejné kousky a vypracujte pravidelné šišky. Pracujte rychle, protože těsto těžkne a manipulace s ním je stále obtížnější. Moukou poprášené knedlíčky vařte v osolené vodě s kapkou olivového oleje asi 2 minuty až vyplavou na povrch. Uvařené opatrně vyberte a dejte do teplé misky. Zvlášť rozehřejte v pánvi máslo, přidejte piniová jádra s rozinkami a restujte tak dlouho, dokud pinie nezačnou hnědnout - POZOR ABYSTE NEPŘEPÁLILI MÁSLO!! Hotovou směsí knedlíčky přelijte a na talíři ještě přidejte zbylý sýr pecorino.