Staňte se našimi fanoušky na:

Špenátový štrúdl s koprovým jogurtem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na koprový jogurt: 250g tučného jogurtu, 1 lžíci citronové šťávy, 2 lžíce nasekaného kopru, sůl, bílý pepř Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Listový špenát důkladně propereme, spaříme horkou vodou, necháme odkapat a pak jej nakrájíme na drobné kousky. Čtyři vejce uvaříme natvrdo. Ze dvou bílků a špetky soli připravíme tuhý sníh a jeden žloutek utřeme s máslem. Nakrájené rohlíky zvhlčíme mlékem, přidáme na nudličky nakrájenou kladenskou pečeni a petrželku, ochutíme solí, pepřem, rozetřeným česnekem, přidáme parmazán a nakrájený špenát. Suroviny promícháme s utřeným žloutkem a na závěr zlehka vmícháme sníh. Listově těsto vyválíme na plát 40x30 cm a na střed rozeteme polovinu nádivky. Do středu nádivky rozdělíme po délce oloupaná vejce uvařená natvrdo a zakryjeme druhou polovinou nádivky. Štrúdl zabalíme, konce pevne srolujeme a přitiskneme. Zarolovaný štrůdl opatrně přendáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C dozlatova. Jogurt promícháme s koprem, dochutíme solí, bílým pepřem a citronovou šťávou. Vychladlý štrúdl nakrájíme a podáváme s koprovým jogurtem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!