Staňte se našimi fanoušky na:

Srbský ajvar

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Papriky a lilky naskládáme nasucho na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 1/2 hodiny při 180 ˚C, až jim zhnědne slupka. Pak je přesypeme do většího hrnce, zalijeme asi 1 dl studené vody, přikryjeme pokličkou a necháme aspoň 20 minut zapařit, abychom z nich mohli lépe stáhnout slupku. Oloupeme je, zbavíme stopky a semínek, z lilků odkrojíme stopky. Pak obojí semeleme na masovém strojku či v mixéru, osolíme, opepříme, přidáme drobně nasekaný česnek, okyselíme citrónem nebo octem a pak za stálého míchání přiléváme olej. Oleje má být tolik, kolk hmota vsákne. Podáváme k masu, ke studené míse atd.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!