1. První křehké těsto rozložte nebo rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše do kruhu o průměru zhruba 30 centimetrů a tloušťce 3 milimetry. Pak jím vyložte kulatou zapékací mísu o průměru 20–22 cm. Okraje nechte mírně přesahovat, zbytek odřízněte a formu dejte na 15 minut do ledničky. Druhé těsto rozválejte do o něco menšího kruhu, nejlépe na tácu, který se vejde do lednice, a různě velkými vykrajovátky vykrojte srdíčka od středu k okraji. Dejte na půl hodiny chladit. 2. V míse smíchejte cukr, škrob, sůl a skořici. Přidejte plátky oloupaných hrušek, maliny a šťávu z citronu, dobře promíchejte. Směs přendejte do mísy vyložené těstem, nejvíc ovoce nahrňte do středu, a poklaďte hoblinkami másla. Přesahující těsto potřete vodou, přiklopte plátem těsta s vykrojenými srdíčky a přitiskněte okraje. Žloutek našlehejte se lžící vody, směsí potřete koláč, posypte moučkovým cukrem a na půl hodiny dejte do mrazáku. Pečte 35 minut při 180 °C.