Ze srnčí kýty nakrájíme přes vlákna 4 bifteky, naklepeme je, opepříme, přidáme 2 rozdrcená zrnka jalovce, pokapeme je olejem a lihovinou a v hlubší misce necháme v chladničce 2 dny odležet. Před přípravou je osušíme, potřeme olejem, vložíme do horkého grilu na rošt potřený olejem a opékáme 5-6 minut. Obrátíme je, potřeme olejem a opékáme stejnou dobu. Bifteky osolíme, hodně opepříme, na talířích poklademe bylinkovým máslem a podáváme s bramborovými hranolky a s brusinkovým nebo rybízovým kompotem. Příprava bylinkového másla: Změklé máslo promícháme s hořčicí a citrónovou šťávou, potom s petrželkou a usekanými kapary. Z másla utvoříme váleček, zabalíme jej do alobalu a necháme v chladničce ztuhnout a proležet! Před podáváním jej nakrájíme na šikmé plátky.