Staňte se našimi fanoušky na:

Srnčí bifteky s bylinkovým máslem

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze srnčí kýty nakrájíme přes vlákna 4 bifteky, naklepeme je, opepříme, přidáme 2 rozdrcená zrnka jalovce, pokapeme je olejem a lihovinou a v hlubší misce necháme v chladničce 2 dny odležet. Před přípravou je osušíme, potřeme olejem, vložíme do horkého grilu na rošt potřený olejem a opékáme 5-6 minut. Obrátíme je, potřeme olejem a opékáme stejnou dobu. Bifteky osolíme, hodně opepříme, na talířích poklademe bylinkovým máslem a podáváme s bramborovými hranolky a s brusinkovým nebo rybízovým kompotem. Příprava bylinkového másla: Změklé máslo promícháme s hořčicí a citrónovou šťávou, potom s petrželkou a usekanými kapary. Z másla utvoříme váleček, zabalíme jej do alobalu a necháme v chladničce ztuhnout a proležet! Před podáváním jej nakrájíme na šikmé plátky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.kucerkova.1 |9. května 2013
ukladam Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!