Srnčí maso odblaníme, zbavíme loje a nakrájíme na větší kostky. Cibuli pokrájíme na plátky, stejně tak, jako všechnu kořenovou zeleninu. Vše dáme do nádoby na rozehřátý olej společně s cukrem, divokým kořením a jalovcem a necháme zprudka orestovat dozlatova. Přidáme srnčí maso, pokrájené na kostky, vložíme nastrouhanou - citronovou kůru,osolíme, opepříme a dál restujeme, tak, aby se nám pěkně promíchaly všechny chutě a vůně koření. Ještě přidáme trochu tymiánu, rajčatový protlak a dál restuje, abychom tak odstranili kyselost protlaku. Tento masový základ podlijeme červeným vínem, s jednou lžící brusinkové džemu nebo kompotu. Přidáme vývar a vše přendáme z nádoby to tlakového hrnce na cca 40 minut. Mezitím si orestujeme na másle na plátky pokrájené žampiony. Když je maso měkké, přidáme orestované žampiony. Ragú zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou ve studené vodě. Hotové srnčí ragú dochutíme solí, pepřem, podle kyselosti - cukrem nebo citronovu štávou podle chuti každého. K srnčímu ragú můžeme podávat brambory nebo knedlík nebo třeba bramborové krokety. Výběr přílohy záleží na každém podle vlastní chuti.