Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Kýtu vykostíme,posypeme kořením,obložíme plátky z jedné cibule a kousky kořenové zeleniny a přelijeme rozehřátým máslem.Necháme v chladu 2 dny.Pak máslo i zeleninu naškrábeme,maso rozkrojíme na plát,naklepeme,osolíme,potřeme hořčicí,obložíme šunkou,salninou a cibulí a svineme do závitku.Na sádle obděláme zeleninu a cibuli,v níž bylo maso naloženo,a závitek osmahneme ze všech stran.Podlijeme vodou a červeným vínem a dusíme v troubě pod poklicí za občasného podlévání a přelévání výpekem téměř doměkka.Pak dopečeme bez poklice.Měkké maso vyjmeme a nakrájíme.Ve výpeku osmahneme hladkou mouku,zalijeme vodou a povaříme.Dochutíme citronovou šťávou a solí.Podáváme s brusinkami a rýží.