Staňte se našimi fanoušky na:

Šťavnatá pečeně s kůrčičkou

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V kůži pečeně nařízneme ostrým nožem mřížku, do masa vetřeme sůl a pepř. Cibuli a česnek nakrájíme, jablka oloupeme rozčtvrtíme a vykrojíme jádřince, dužinu nakrájíme na hranolky, meruňky nahrubo pokrájíme. Jalovec, tymián a pepř rozdrtíme v hmoždíři a smícháme s medem. Touto směsí potřeme kůrku vepřové pečeně. Cibuli, jablka, meruňky a česnek smícháme, okořeníme a naplníme úzký sáček na pečení. Jeden konec sáčku uzavřeme, maso položíme do sáčku na zeleninu a přilijeme masový vývar. Sáček dobře uzavřeme a napíchneme, položíme na plech a pečeme asi 90-120 minut na 200°C. K pečeni se hodí bramborové knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |29. srpna 2015
vypadá skvěle Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!