Staňte se našimi fanoušky na:

Šťavnatý pepřový steak

Autor receptu: Lucie10 (37 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Pomerančovou a limetkovou kůru a šťávu smíchejte v mělké míse, vložte do ní maso, vše dobře zakryjte potravinovou fólií a nechte 30 minut marinovat. Poté plátky masa otočte a nechte marinovat dalších 30 minut. 2. Máslo smíchejte s česnekem a petrželkou a vložte na 15 minut do chladničky. Kuličky pepře vložte do plastového sáčku a rozdrťte je válečkem na těsto, aby se z nich uvolnilo aroma. Jednu stranu každého steaku posypte drceným pepřem a důkladně jej zatlačte do masa. 3. Nechte několik minut rozehřát pánev, poté přidejte polovinu vychlazeného másla a olivový olej a rozpalte je. Vložte maso a opékejte z každé strany asi 2 minuty (krvavý steak), 3 minuty (medium) nebo 4 minuty (propečený steak). O pečené maso vyjměte a udržujte teplé. 4. Do pánve přidejte zbytek bylinkového másla, marinádu a houby a nechte je 5 minut opékat. Steaky podávejte s houbami, přelité vypečenou šťávou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

maruskaji |4. června 2013
Vypada to dobre. Odpovědět
JanaB |2. června 2013
dala bych si Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!