Staňte se našimi fanoušky na:

Šťavnatý steak - jedna báseň

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Olej, česnek, hořčici, worcester, papriku a nastrouhanou citronovou kůru smícháme v misce a směs důkladně vetřeme do masa. Necháme asi na 3 hodiny odležet v chladu. Na rozehřátou pánev pak položíme plátky masa a steaky opékáme z každé strany cca 1 minutu.Pak si snížíme teplotu a přidáme máslo, které zjemní chuť steaku.Dopékáme dál po dobu 3 až 5 minut z každé strany tak, jak chceme mít steaky propečené.Zda je steak hotový,poznáme tlakem prstů,pokud povolí a je ještě hodně krvavý,tak jej opékáme i déle. Teprve teď steak osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Pak steaky zabalíme na 5 minut do alobalu a necháme dojít. Mezitím si připravíme přílohu /hranolky/ a můžeme servírovat. Můžeme přidat na steak třeba volské oko. Poznámka : Doba na pečení : lehké propečení steaků : cca 2 minuty,střední propečení cca 4 minuty, úplné propečení cca 6 minut Ale každý dělá podle sebe a vyzkoušení.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |17. září 2014
mnam mnam Odpovědět
kote19 |2. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Victor |1. června 2013
Dobrý! Odpovědět
liza |1. června 2013
krásný recept 1* Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Moc hezké :) Odpovědět
lidusak |27. května 2013
ukládám Odpovědět
eviti |25. května 2013
ukládám Odpovědět
katy9 |23. května 2013
dobrota Odpovědět
Konato |19. května 2013
To je fakt jedna báseň, hned bych se nechal pozvat. OK recept. Odpovědět
Šuldeska |18. května 2013
To je fantastické. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!