Staňte se našimi fanoušky na:

Steak s medvědím česnekem

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Maso osolíme a opepříme. Poté ho zprudka opékáme asi jednu minutu z každé strany, poté stáhneme plamen a smažíme asi 5 minut z každé strany - podle toho, jak moc chceme mít steak propečený. 2) Mezitím si např. v mikrovlnné troubě nahřejeme talíř a misku. Na nahřátý talíř pak rozložíme listy medvědího česneku, na to dáme upečené steaky a na nahoru zase listy česneku. Přiklopíme nahřátou miskou a dáme na teplé místo asi 10 minut. (Já to dávám do mírně vyhřáté trouby - tak, aby se maso nepeklo, ale aby se uchovalo teplé.) 3) Z výpeku na pánvi poté uděláme omáčku. K výpeku nalijeme vývar a prudce svaříme asi na polovinu objemu. Poté odstavíme od plotny a vmícháváme máslo, dokud se nerozpustí. 4) Podáváme spolu se steakem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |9. března 2016
super Odpovědět
sonizna |5. června 2014
Když chystáme připravovat maso na steaky, doporučuje se, aby mělo maso pokojovou teplotu. Proto ho vytáhneme asi tak hodinu před tím, než ho budeme upravovat z lednice. Rovnoměrně ho tak propečeme. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!