Rýži propereme a dáme do osolené vařící vody a vaříme asi 15 minut, poté odstavíme a necháme dojít pod poklicí. Mezitím otřeme steak vlhkou utěrkou, osolíme ho a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a steak na něm opečeme zkaždé strany asi 3 minuty. Krátce před dopečením přidáme ke steaku plátky citronu. Poloviny paprik zbavených jadérek omyjeme, osušíme, a rozkrájíme na kousky. Šalotky oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Maso vyjmeme z pánve a uchováváme teplé. Do výpeku vložíme papriky i šalotky, přidáme rozmarýn a za stálého míchání asi 5 minut opékáme. Nakonec přilijeme omáčky, promícháme a asi 1 minutu povaříme. Rýži scedíme, upravíme na talíř, přidáme steak, přelijeme omáčkou a zdobíme plátky citronu.