Podkovy z lososa omyjeme, osušíme, vložíme do hlubší misky a přelijeme marinádou z pomerančového džusu a sójové omáčky. Necháme 60 minut v chladu marinovat. Pak připravíme salsu - ostrým nožem odstraníme z pomerančů kůru a vrchní slupku a do misky vykrájíme měsíčky dužiny. Přidáme oloupané a jádřince zbavené jablko, kousek chilli papričky, česnek a do hladka rozmixujeme. Osolíme, ochutíme mletým barevným pepřem a dochutíme citronovou šťávou. Steaky z lososa vyndáme z marinády, obalíme v kořenící směsi Ryby mořské a pokapeme olejem. Grilujeme 3-5 minut po obou stranách na roštu nebo na grilovací pánvi. Hotové steaky podáváme s pomerančovou salsou a osminkami citronu. Tip: Takto naložené steaky můžeme vložit na alobal, přelít trochou vína a zabalené spolu se lžící másla péct v troubě nebo na grilu.