Měkké máslo vyšleháme s krupicovým cukrem, postupně zašleháme jeden po druhém žloutky (kdyby se to srazilo, není na závadu) a pak kávu rozpuštěnou v horké vodě. Mouku promícháme zvlášť s prosátým kakaem i kypřícím práškem a sypkou směs zapracujeme střídavě se sněhem z bílků do máslové hmoty. 2/3 vymíchaného tmavého těsta rozetřeme do pekáčku asi 20x30 cm s pečícím papírem na dně, pečeme asi 10 minut na 170°C. Vejce vyšleháme s krupicovým i vanilkovým cukrem a šlehačem zapravíme do pěny mouku s tvarohem. Krémovou náplní potřeme povrch předpečeného plátu a lžící na vrstvu rozložíme po celé ploše hrudky odloženého tmavého těsta (zbylá 1/3). Moučník pak dáme zpátky do trouby a při stejné teplotě dopečeme 25-30 minut. Upečený moučník necháme v pekáčku vychladnout.