Staňte se našimi fanoušky na:

Studená vepřová pečně

Autor receptu: zimolka (250 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Troubu předehřejeme na 250 stupňů Celsia. Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj ze všech stran sůl. Povrch masa potřeme hořčicí, obalíme v koření, vložíme do pekáče, přidáme lžíci sádla a dáme do předehřáté trouby. Zprudka zapečeme, teplotu zmírníme na 160 stupňů, podlijeme trochou vody a pod poklicí zvolna pečeme doměkka, podle potřeby podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou.Asi po hodině, když je maso měkké, sejmeme poklici a maso dopečeme dozlatova.Měkké maso necháme úplně vystydnout, zabalíme do alobalu a necháme několik hodin vychladit.Dobře vychlazené a ztuhlé maso krájíme na tenké plátky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!