Máslo rozehřejte při mírné teplotě v kastrůlku se silným dnem, vařečkou vmíchejte mouku a opražte 2 minuty - nenechte jíšku zhnědnout! Přidejte mléko, šlehejte metlou a zašlehejte sůl, pepř a muškát. vařte 5 minut za neustálého šlehání. Omáčka by měla být hodně hustá, odstavte ji. Metlou postupně zašlehejte do horké omáčky žloutky a z bílků ušlehejte (se špetkou soli) tuhý sníh. Zlehka ho zamíchejte do omáčky, pak vmíchejte sýr. Dvě lžíce sýra si nechte stranou. Lžící másla vymažte vnitřek nákypové formy a vysypte lžící strouhaného sýra. Těsto rozetřete do formy, povrch posypte zbývajícím sýrem. Postavte na prostřední rošt v troubě předehřáté na 200°C a teplotu okamžitě snižte na 190°C, pečte 25-30 minut. Hned jak bude suflé hotové, bude nafouklé a zlatonědé, podává se horké.