Hovězí maso protkneme nudličkami slaniny, osolíme a zprudka opečeme po všech stranách na menší části tuku.Cibuli nakrájíme na plátky,kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a osmažíme na zbylém tuku, přidáme špetku moučkového cukru a vše za stálého míchání necháme mírně zkaramelizovat. Potom směs zalijeme vývarem z masoxu,rozšleháme a přidáme bobkový list, tři zrnka nového koření a celý pepř, kousek citronové kůry a lehce osolíme. Maso pečeme v troubě za občasného podlévání připravenou šťávou. Když je maso měkké,vyndáme je z pekáče, šťávu zahustíme jíškou, povaříme a scedíme. Přidáme červené víno a trochu brusinkového kompotu. Žampióny nakrájíme na plátky šťávou přelijeme. Podáváme se smaženými bramborami.