Dnešní recept je nenáročný, přesto je někdy prospěšný. Ve své profesi potřebuji občas přidat do některých jídel sušená rajčata. Při jejich nákupu se málokdy setkávám s takovou kvalitou, kterou vyžaduji. Jsem i v tom směru velmi náročná. Proto je suším doma na sluníčku. Moje rajčátka pochází od sedláka, který svá pole hnojí výhradně kravským hnojem. Proto již od prvopočátku je chemie v nich téměř vyloučena, rovněž tak i - Ečka-. Vybereme si pěkná pevná zralá rajčata. Omyjeme je, osušíme a překrojíme na polovinu. Špičatější lžicí z rajčat vybereme vnitřky, ( aby se dobře a rychle sušily ). Následně -vykuchaná- rajčata nakrájíme na požadované kousky, které usušíme. Dáme je pak do sklenic, které uložíme v suchu a v temnu. Potom můžeme rajčátka kdykoliv použít pro další kuchyňskou úpravu. Malou část můžeme naložit do slunečnicového oleje, ale jen tolik, kolik je jich zapotřebí pro rychlou spotřebu ( do 1 měsíce ). Vyloupnuté vnitřky rajčat určitě nevyhodíme, ( je jich cca 1/4 celkové váhy obsahu ) , ale rozmixujeme je a máme vyrobený fantasticky lahodný čerstvý domácí rajčatový džusík. Je to pro nás vlastně taková -rychlá odměna- za vynaložené úsilí. Přeji Vám dobrou chuť.