Staňte se našimi fanoušky na:

Sušené švestky ve slanině

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • slivovice
  • 250 g anglické slaniny (krájená na plátky)
  • 100 g mandlí (celé, loupané)
  • 200 g švestek (sušených)

Pracovní postup:

Nejdřív do každé vypeckované švestky zatlačte jednu oloupanou celou mandli (místo pecky). Takto naplněné švestky dejte do misky a zalijte je trochou slivovice. Nechte nasáknout zhruba 1/2 hodiny. Pak každou švestku obtočte plátkem anglické slaniny a upevněte párátkem. Dejte do předem vyhřáté trouby na 200°C a nechte cca 10 minut péci (aby slanina zezlátla a byla křupavá). Vhodné jako teplý předkrm.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!