Podle návodu na obalu uvaříme rýži na sushi (nepoužijeme obyčejnou rýži!!). Rozšleháme vejce s rýžovým vínem, špetkou soli a po 1 lžíci cukru a sójové omáčky. Ze směsi osmažíme na oleji omeletu a nakrájíme ji na 1 cm široké pásky. Sušené shiitake namočíme na 10 minut do směsi z 8 lžic sójové omáčky, 2 lžic cukru a asi 200 ml horké vody. Pak je slijeme a pokrájíme na nudličky. Tyčinky surimi podélně rozpůlíme a na pánvi orestujeme sezam. List nori položíme na bambusovou podložku, navlhčenýma rukama na něj rozdělíme 1/4 rýže, uprostřed natřeme asi 1 cm široký pás pastou wasabi. Na rýži pokládáme vždy 1/4 omelety, 1/2 surimi, sezam a houby a pomocí podložky svineme. Roládu nakrájíme na kousky. Zbylé přísady zpracujeme stejně.