Staňte se našimi fanoušky na:

Švábské chlebíčky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prohněteme s cukrem, máslem, žloutkem a pomerančovou kůrou, zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladu. Pak vyválíme asi na 3 mm a vykrájíme malá kolečka a rozdělíme je na plech s pečícím papírem. Pečeme 8-10 minut na 200°C (plyn st.3). Pomerančovou marmeládu promícháme se 2 lžícemi likéru nebo šťávy a vždy 2 kolečka slepíme. Ze zbylého likéru (šťávy), bílku a moučkového cukru umícháme hustou polevu a chlebíčky hustě potřeme. Do ještě vlhké polevy dáme oranžát (nebo proužky důkladně omyté pomerančové kůry).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!