SVAŘÁK 400ml suchého vína, 500ml hroznové šťávy, 2 lžíce pomerančového likéru, 50g sušených brusinek, 2-3 lžíce krystal. cukru, sáček koření na svařené víno Brusinky (můžete je pokrájet) nasypte do misky, přidejte 2 lžíce pomerančového likéru a nechte hodinu odležet. V hrnci povařte víno s hroznovou šťávou, kořením a cukrem (2-3 minuty). Přidejte brusinky a odstavte z plotny. Nalijte do sklenic a můžete ještě ozdobit plátky pomeranče nebo pomerančovou kůrou nakrájenou na proužky. HVĚZDIČKY Těsto - 300g hl. mouky, 220g másla, 100g moučkového cukru, 50g mletých ořechů, 3 žloutky, 1 vanilkový cukr, mouka na vál Z mouky, másla, obou cukrů, žloutků a ořechů vypracujeme pevné těsto, zabalíme do fólie a necháme odpočinout v chladu. Pak ho rozválíme na pomoučeném válu, vykrájíme hvězdičky, přendáme je na plech s pečícím papírem a pečeme 10 minut na 200°C. Nádivka - 100g moučkového cukru, 100g másla, 100g mletých ořechů, 3 lžíce marmelády, 1 žloutek Přísady na nádivku (pokojové teploty) utřeme do pěny a slepíme vždy 2 vychladlé hvězdičky k sobě. Poleva - 250g moučkového cukru, horká voda, šťáva z 1 citronu, žluté potravinářské barvivo Cukr přelijeme několika kapkami horké vody a citronovou šťávou, umícháme dohladka a přibarvíme žlutým barvivem. Hvězdičky přelijeme a necháme zaschnout.