TĚSTO: Mouka polohrubá 250 g, Cukr moučkový 1 lžička, Cukr vanilkový 1 sáček, Droždí 15 g, Polotučné mléko 1.5 dl, Máslo 40 g, Žloutek 1 ks, Vejce 0.5 ks Uděláme si kvásek z droždí, lžičky moučkového cukru, lžičky mouky a asi 40 ml ohřátého mléka. Ve zbylém mléku rozpustíme máslo (jemně ohřejeme) a rozmícháme žloutek a půl vajíčka (druhou půlku použijeme na potírání). V míse smícháme mouku s vanilkovým (1) cukrem. (Já měla jen 12 dkg polohrubé, tak jsem to dosypala hrubou a nic se nestalo :-) K mouce přilijeme vzejitý kvásek a mléko s vejci a máslem a zamícháme, Těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout. NÁPLŇ: Náplň připravíme smícháním tvarohu s 1,5 vanilkovým cukrem a žloutkem. Pokud použijeme tvaroh v kostce a je to tuhé, naředíme trochou mléka. Pokud máme rádi sladké, dáme cukru víc. Do promíchaného tvarohu vmícháme borůvky. Z vykynutého těsta rozválíme plát vysoký asi 7-8 mm a kolečkem vykrájíme koláčky. Do nich utvoříme panákem důlek, přeneseme je na plech a necháme 15 minut kynout. Do vykynutých koláčků znovu uděláme panákem důlek a okraje pomažeme zbylým vejcem. Do každého důlku dáme vrchovatou lžičku náplně a pečeme v troubě předehřáté na 175°C asi 30 minut. Mezitím si necháme kynout druhý plech a postupujeme stejně. Vyšlo mi 39 koláčků a náplně bylo přesně na toto množství :-)