Makovou náplň (můžeme koupit hotovou) smícháme s piniovými jádry, vanilkovým cukrem, mandlovým aroma, medem a strouhankou, přidáme šťávu z hruškového kompotu a pokrájené hrušky. Na vále smícháme mouku s kypřícím práškem, přidáme tvaroh, mléko, olej, cukr, sůl a vypracujte hladké těsto. Poprašte ho moukou a vyválejte obdélník (40x35cm). Náplň rozetřeme na těsto a nechte prázdný asi 2 cm okraj. Obdélník zaviňte z kratší strany a dejte do formy "švem" nahoru. Pečeme asi 20 minut na 190°C, hotovou bábovku vyklopíme a necháme vychladnout. Rada: Ozdobíme podle vlastního uvážení jakoukoliv polevou (lepší je světlá) do které můžeme přidat 2-3 lžíce makové náplně a marmeládu nebo můžeme posypat oříšky.