Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční houbová omáčka

Autor receptu: Márč (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na části másla dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, necháme chvíli osmahnout (ne úplně dotmava), zalejeme vývarem, řádně promícháme nebo i rozšleháme a povaříme. Stačí tak půl hodinky. Mezitím si na zbytku másla osmahneme nakrájené čerstvé hříbky a pak do nich přecedíme provařenou omáčku. Omáčku většinou podávám k pečenému kuřecímu masu, vepřovým minutkám nebo vařenému masu, a to buď s brambory nebo knedlíkem i těstovinami. Můžeme použít i předsmažené houby z mrazáku nebo sušené houby. Ty sušené se uvaří v malém množství vývaru a pak i s tím vývarem se přidají do omáčky a krátce spolu povaří.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |8. února 2014
houbovou milujeme, 1+ Odpovědět
renda9 |31. července 2013
1+++ Odpovědět
lucy3 |31. července 2013
super Odpovědět
petra.stefanova.7 |4. června 2013
vypadá dobře Odpovědět
MarkyzaM |2. června 2013
jak se mi dostanou do ruky houby jdu na to :) Odpovědět
planeta |25. května 2013
houby a omáčky, to je moje, dávám do oblíbených Odpovědět
lucikpucik |24. května 2013
to bude mňamka ) Odpovědět
Hrabča |22. května 2013
super Odpovědět
Arabela |22. května 2013
Je to mňamka na první pohled. Uložím a vyzkouším, Marci díky ! :-))) Odpovědět
fionka |21. dubna 2013
hřibovku jsem taky dlouho neměla Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!