DRŮBKOVÁ POLÉVKA 600 g drůbežích drobů, 2 mrkve, 1/4 celeru, 1 kořen petržele, 1 cibule, 4 zrnka černého pepře, 4 zrnka nového koření, 2 bobkové listy, hrst domácích nudlí, 1 lžíce nasekané ploché petrželky Na knedlíčky: 200 g drůbežích jater, 1 vejce, 4 lžíce strouhanky, špetka majoránky, špetka drceného kmínu, sůl, pepř mletý Droby řádně propláchneme, dáme do hrnce se studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme a dáme do hrnce, přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme 60-80 minut, asi po 20-ti minutách vyndáme uvařenou zeleninu a dáme stranou. Vývar přecedíme, vařenou zeleninu a droby nakrájíme, pak dáme zpátky do vývaru. Podle chuti přisolíme a opepříme. na knedlíčky očistíme játra a umeleme je. Přidáme k nim vejce a strouhanku, okořeníme majoránkou, kmínem, solí a pepřem. Z hmoty uděláme knedlíčky a uvaříme je (asi 8 minut - podle velikosti) v osolené vodě. Uvaříme i nudle v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Hotovou polévku posypeme petrželkou. KRŮTÍ STEHNO S NÁDIVKOU 1 vykostěné krůtí stehno (800 g), sůl, sušená majoránka, 80 g másla, 1 cibule, 8 starších rohlíků, 4 vejce, 200 ml mléka, mletý pepř, špetka muškátového květu, 100 g vlašských ořechů, olej a strouhanka na formu Očištěné krůtí stehno nasolíme, dáme do pekáčku a posypeme majoránkou. Do pekáčku přilijeme trochu vody a přidáme máslo a nasekanou cibuli. Maso občas přelijeme vypečenou šťávou, pečeme doměkka na 180°C. Rohlíky nakrájíme a nasypeme do mísy, žloutky rozšleháme s mlékem, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem, promícháme s rohlíky a nasekanými ořechy. Nakonec ji nadlehčíme pevným sněhem z bílků. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem a vysypeme strouhankou, pak formu naplníme připravenou nádivkou. Pečeme asi 30 minut na 180°C.