Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční oběd 16 - Hráškový krém a Kotlety na víně

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KRÉMOVÁ HRÁŠKOVÁ POLÉVKA 120g másla, 1 nadrobno krájená cibule, 450g hrášku, 600-700ml mléka, 150ml vody, sůl, pepř V hrnci se silným dnem na mírném ohni rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a za občasného zamíchání opečeme doměkka /asi 5 minut/. Přidáme hrášek a přilijeme vodu, oheň zesílíme na střední a polévku vaříme 3-4 minuty, doku hrášek nezměkne (zmrazený vaříme 10 minut). Přilijeme 600ml mléka, osolíme, opepříme a za stálého míchání přivedeme k varu. Hrnec odstavíme, polévku necháme trochu vychladnout a rozmixujeme ji na hladké pyré. Hrnec vypláchneme a dáme do něj rozmixovanou polévku, přivedeme k varu. Pokud je příliš hustá, ohřejeme zbytek mléka a vmícháme do polévky. Podle potřeby a chuti osolíme a opepříme. VEPŘOVÉ KOTLETY NA VÍNĚ 4 kotlety, 3/4kg nakrájených brambor, 1 lžička drceného koriandru, 400ml červeného vína, sůl, pepř Z kotlet odřežeme tuk, nakrájíme na kousky a na pánvi vyškvaříme, přidáme brambory a opékáme na středně silném ohni, za občasného zamíchání, 20 minut dozlatova pak je přendáme do kastrolu. Na pánvi opečeme po obou stranách maso /celkem asi 8-10 minut/ a přendáme ho na brambory. Do brambor a masa vmícháme koriandr, sůl a pepř, přilijeme červené víno, přivedeme k varu, zmírníme oheň, kastrol přiklopíme a brambory s masem dusíme 40 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!