Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční oběd 37 - Masová polévka a Skopové na zázvoru

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

MASOVO-ZELENINOVÁ POLÉVKA 250g hovězího a 150g uzeného masa, 2 cibule, olej, sůl, ml. černý pepř, 1 mrkev, 150g celeru, 2 lžíce raj. protlaku, 8 kuliček pepře, 4kuličky nového koření, 4 bobkové listy, 2 rambory, 150g bílého zelí, 150g steril. červené řepy, ocet a cukr podle chuti, 1/4 l zakysané smetany Maso nakrájíme na kostičky, ve velkém hrnci na oleji osmahneme nadrobno krájenou cibuli a přidáme obě masa. Orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou mrkev i celer a osmahneme, vmícháme rajčatový protlak, spojíme. Přilijeme asi 1,5 l vody nebo vývaru a přidáme pepř, nové koření a bobkový list, přivedeme k varu. Brambory a zelí nakrájíme a přidáme k masu. Řepu nakrájíme a přidáme do polévky i s nálevem. Dovaříme doměkka, dochutíme octem, cukrem a solí. Nakonec přidáme zakysanou smetanu - buď ji zamícháme do polévky nebo ji rozdělíme na porce v talířích. SKOPOVÉ NA ZÁZVORU 800g skopové kýty, 3-4 stroužky česneku, 40g čerstvého zázvoru, sůl, ml. černý pepř, 2 cibule, 40ml oleje, 1/4 l vývaru, 2 mrkve, 1 řapíkatý celer (bez listů) Nakrájíme maso a dáme domisky, česnek nakrájíme na plátky a oloupaný zázvor nastrouháme. Česnek i zázvor přidáme k masu, osolíme, opepříme a promícháme se všemi ingrediencemi. Pod fólií pak necháme chvilku v chladu rozležet. Najemno nakrájenou cibuli zpěníme v hrnci se silným dnem na oleji, přidáme naložené maso a ze všech stran opečeme dozlatova. Přilijeme vývar, přiklopíme pokličkou a maso pozvolna dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou. Mrkev i celer nakrájíme a přidáme asi v polovině dušení k masu, dusíme doměkka. Nakonec podle chuti přisolíme a opepříme, příloha knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!