Staňte se našimi fanoušky na:

Svatojakubky s česnekovým karamelem

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Ve vroucí vodě blanšírujte asi 30 vteřin česnek. Vyjměte, zchlaďte v ledové vodě a osušte. Cukr zkaramelizujte na pánvi. Česnek namočte v karamelu a dejte chladnout na plochu lehce potřenou tukem. Mušle lehce napařte v bambusovém pařáčku tak, aby zkřehly, ale zůstaly ještě pevné na dotek. Na dno každé ze servírovacích sklenic vložte drcený led a zalijte chlazeným vínem. Navrch položte lasturu s mušlí, pokapejte octem a korunujte karamelizovaným česnekem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!