Staňte se našimi fanoušky na:

Svatomartinská husa od Barunky

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Očištěnou husu omyjeme, osušíme a potřeme zevně i uvnitře solí a pepřem. Kdoule a cibule oloupeme, nahrubo nakrájíme a smícháme s pelyňkem a majoránkou. Naplníme husu a položíme jí do pekáče. Přilijeme vývar. Dvě hodiny pečeme, často poléváme vypečenou šťávou. Husu naporcujeme, nádivku necháme se šťávou 10min. povařit, přecedíme a podle potřeby dochutíme. Ocet, olej, sůl a pepř smícháme. Červenou řepu nakrájeíme na plátky a smícháme se zálivkou. Přidáme nakrájenou šalotku, křen a drcený kmín. Necháme 1hod. odležet. Podáváme k rozporcované huse místo zelí a jako příloha se hodí bramborový knedlík.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |14. listopadu 2014
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!