Staňte se našimi fanoušky na:

Švédské preclíčky

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Prosátou mouku promísíme s práškem do pečiva, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, vejce, 1 žloutek, citronovou kůru, vanilkové aroma a najemno nastrouhané oloupané mandle. Vypracujeme hladké nelepivé těsto a na 30 minut ho necháme v chladu proležet. Těsto rozdělíme na 30 kousků, z každého kousku vymodelujeme delší váleček a vytvarujeme preclík. Preclíky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme hrubým cukrem. V troubě vyhřáté na 180°C pečeme asi 15 minut. Vychladlé preclíky uložíme a necháme týden uležet.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!