Staňte se našimi fanoušky na:

Švédské vánoční perníčky

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Med s cukrem, kořením a máslem dobře promíchejte, šlehačku přidávejte po částech do třeného těsta. Prášek do pečiva rozpusťte v troše vody a 3/4 potřebného množství mouky. Těsto přikryjte a nechte přes noc odpočinout. Pak přidejte zbytek mouky a celkem tuhé těsto vyválejte do tenka. Vykrájejte srdíčka, hvězdičky a pod. Pečte v troubě vyhřáté na175–200 ºC. Perníčky nakonec nechte vychladnout na plechu a ozdobte bílou polevou. Recept stačí na 500 perníčků.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dědeček Hříbeček |1. května 2014
1* - Rád bych věděl, jestli chutnají stejně jako ty naše. Odpovědět
josifek |1. května 2014
Vyzkousim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!