Staňte se našimi fanoušky na:

Švestková omáčka pod maso

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Omáčka je moc dobrá. Kdo má rád šťávu či omáčku lehce nasládlou, určitě si užije. Byla by dobrá i ke zvěřině, ke steakům, k drůbeži a podobně.

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Na oleji osmahneme cibuli do sklovata. Přidáme česnek, mrkev, pórek, cukr, pepř, stále mícháme. Pak vložíme švestky a jablko, tymián, oregano, zázvor a mícháme, dokud ovoce nepustí šťávu.
  2. Přilijeme trošku vody, kostku zeleninového bujónu a dusíme pod pokličkou, dokud se voda nevydusí. Přidáme balsamico. Ještě jednou zopakujeme dušení pod pokličkou, ale nenecháme vydusit všechnu vodu, aby se lépe mixovalo.
  3. Rozmixujeme a dáme do skleniček ještě horké. Očistíme okraje, zavíčkujeme a zavaříme jako okurky v páře, 20 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!