Zchladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Mouku prosijeme do mísy, přidáme brambory, žloutky a sůl. Postupně přiléváme mléko a vypracujeme tužší vláčné těsto. Ve větším hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody. Odstopkované švestky opláchneme, necháme okapat a můžeme i vypeckovat. Na pomoučeném vále připravíme z bramborového těsta váleček o prům. 5-6 cm. Odkrajujeme plátky silné asi 8 mm, z plátku vytvarujeme placičku a zablíme do ní švestku. Knedlíky vhazujeme do vroucí vody, zavařené je vařečkou jemně nadzvedneme ode dna. Knedlíky vaříme 8-10 minut až vyplavou na hladinu, vyndáme je a necháme okapat. Knedlíky na talíři posypeme mletým mákem, cukrem a polijeme rozehřátým máslem.