Staňte se našimi fanoušky na:

Švestkové knedlíky z pařeného těsta

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prosijeme na vál, přidáme sůl a máslo a přelijeme vroucím mlékem. Zpracujeme na vláčné těsto, když prochladne, vmícháme do něj žloutky a vypracujeme tužší těsto, přikryjeme ho nahřátým kastrolem a necháme 20 minut odležet. Těsto po kouskách odkrajujeme a tence jím obalujeme švestky. Knedlíky vaříme 8-10 minut, zcezené pak obalíme v ořeších promíchaných s cukrem a polijeme rozehřátým máslem. Knedlíky můžeme udělat i s jiným tvrdším ovocem a posypat např. cukrem se skořicí, mákem, osmahnutou strouhankou nebo nastrouhaným či měkkým tvarohem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |6. listopadu 2014
dobrůtka 1++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!