Staňte se našimi fanoušky na:

Švestkovo-mandlové nepečené kuličky

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

1) Oloupané mandle nasekáme na hrubo a poté je v troubě opečeme dozlatava 10 minut na 130 °C. 2) Pudinkový prášek rozmícháme ve 150 ml vody. Vlijeme ho do vařící smetany. Hustý puding necháme za občasného promíchnutí chladnout. 3) Sušenky nalámeme na menší kousky, švestky nakrájíme také na kousky. 4) Do studeného pudinku přidáme máslo a sirup. Poté i švestky a opražené mandle. 5) Nakonec přidáme i sušenky - opatrně, aby se nerozdrtily. 6) Hmotu necháme na 3 hodiny v lednici. 7) Poté mokrýma rukama tvarujeme kuličky o průměru asi 3,5 cm. Obalíme je v plátcích mandlí a servírujeme v papírových košíčcích.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
objev |12. února 2015
Sirup z agáve patří mezi přírodní sladidla, je proto zdravější než klasický bílý cukr. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!