Maso nakrájíme na plátky, trochu poklepeme, osolíme, opepříme. V hrnci si rozpálíme olej a maso zprudka osmažíme z obou stran. Přidáme halali a necháme chvilku povařit na mírném plameni, maso bude mít skvělou chuť. Po chvíli zalijeme vroucí vodou, aby bylo maso ponořené a přilejeme 1 kelímek smetany a vaříme do měkka. Když je maso měkké, tak ho vyjmeme a omáčku rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem - pak pokračujeme ve vaření. Přilejeme vodu dle chuti a potřeby + zbylé smetany - když se začne vařit, zahustíme omáčku hl. moukou rozmíchanou ve studené vodě ( cca 2 lžíce na 300 ml! nesmí být moc hustá, aby nevznikly hrudky). Vrátíme maso do omáčky a chvíli povaříme. Podáváme s knedlíkem! DOBROU CHUŤ!